En papegøje er en af de klogeste og mest loyale kæledyr du kan have, ja det er det eneste dyr der overhovedet kan snakke om alt lige fra vejret til Euro-nyheder, og det siger vel lidt om deres evner. Det er dog vigtigt at huske på en papegøje vil følge sit naturlige instinkt og ofte har svært ved at blive tæmmet, derfor er et bur en nødvendighed.

At træne din papegøje kræver en god del tålmodighed og du skal forvente det kommer til at tage en del tid med træning inden din papegøje lære trickene. Her er en række gode tips til at hjælpe dig når du går i gang med at træne din papegøje.

Trænings skema

Det er vigtigt at starte i en tidlig alder med at træne din papegøje, og den bedste måde at starte på er 10 til 15 minutter træning ad gangen, op til 3 gange om dagen med et par timers pause i mellem. Lange træninger uden pause kan gøre din papegøje usikker og irriteret, derfor hold dine træninger korte men effektive.

Leg med den

En nem måde at træne og underholde din papegøje er ved at lege med den. En god leg som de fleste papegøjer forholdsvis nemt kan lege er “titte bøh”, det kræver selvfølgelig lidt tid at lære papegøjen hvordan legen fungere, men det er et af de nemmere lege at lære din papegøje.

Belønne din papegøje

Det er en god ide altid at have lidt frugt og nødder klar til træningen, og du kan med fordel bruge nødder og frugt som ikke er i papegøjens normale diet, derved vil den værdsætte det mere.

Når din papegøje har udført et trick, så beløn den med en nød eller frugt fra din hånd. Det er bedste at lade papegøjen spise direkte fra din hånd eftersom det skaber tryghed hos papegøjen og gør det nemmere at skabe bånd mellem jer.

Gå på opdagelse i hjemmet

Tag din papegøje på en lille tur i hjemmet, gerne ind i alle rum hvor du kan fortælle og pege på forskellige møbler og andet. Papegøjen vil blive mere tryg i dit hjem, men den vil også nyde at se forskellige rum og høre dig snakke entusiastisk til den, ligeledes vil det vænne papegøjen til forandringer og nye ting.

Ha det sjovt

Vigtigst af alt, så undgå for guds skyld at presse din papegøje eller dig selv for meget. Træningen kan være hård og frustrerende, både for dig og din papegøje, så hyg jer med det og hav godt med tålmodighed. Held og Lykke.