Papegøjer er nogle forunderlige dyr, og man kan sagtens få sin helt egen. Om du er ung eller gammel, så kan en papegøje være helt fantastisk at bringe ind i hjemmet. Særligt børn bliver ofte meget begejstrede for en sød papegøje. Hvis man ikke ved, hvor man skal gå hen for at købe en skøn papegøje, kan man starte i en helt almindelig dyrehandel. Det er ikke alle dyrehandler, der forhandler Papegøjer og andre former for fugle, men hvis den, der er i nærheden af, hvor du bor, ikke gør, kan de som regel være behjælpelige med, hvor det er muligt at købe en. Man skal have en god økonomi, når man køber en papegøje, da de ikke er helt billige. Det er dog ikke umuligt at spare pengene op.

Leg med din papegøje

Det er sjovt at tilbringe timer med en papegøje, og man kan meget hurtigt lære den at snakke. Det er meget forskelligt, hvordan papegøjer opfører sig, og man vil derfor også opleve, at ikke to er ens. Det er også med til at gøre det hele langt sjovere, når man har et dyr som en papegøje derhjemme, og man vil allerede fra dag nummer 1 finde ud af, at det er en rigtig stor og berigende oplevelse. Man kan have en papegøje hjemme i stuen, men man kan også sørge for, at den får sit helt eget værelse. En papegøje vil også meget gerne ofte have noget legetøj at lege med, og det skal selvfølgelig være en stor del af investeringen. Når en papegøje får den helt rigtige næring, trives den bedre – præcis ligesom os mennesker.

Hvis man har mod på at få et anderledes dyr, kan man lige så godt finde ud af, om ikke papegøjen er noget af det, der kunne gøre den store forskel. Det unikke ved papegøjer er også, at de simpelthen er så smukke.