Når du køber en papegøje for første gang, er der selvfølgelig nogle ting og noget tilbehør, du skal anskaffe dig. Det gælder jo selvsagt om, at papegøjen har det bedst muligt, og det er noget, du skal tage højde for. Når du anskaffer dig en papegøje, ønsker du naturligvis, at den har det rigtig godt, og at den får de bedste betingelser hos dig i dit hjem, så den både kan vokse og gro, og den samtidig kan have det trygt og rart.

Hvad har din papegøje brug for?

Der er et stort udvalg af tilbehør, og det handler blot om at gå på udkig og se efter, hvad du kan tilbyde din nye skønne og søde papegøje. For det første, så har du naturligvis brug for et bur, og her skal du tage højde for, hvor stor din papegøje er. For alt efter dens størrelse, så har den jo naturligvis brug for plads omkring sig, som passer lige præcis til den. Der er jo heller ingen af os mennesker, der bryder sig om at være lukket inde i et bur, og derfor er det bedst at finde et, der passer godt i størrelsen. Derudover skal papegøjen naturligvis have en dejlig og behagelig pind at sidde på, som ikke volder den vanskeligheder, og hvor den kan sidde uden besvær. Når dette er på plads, så har du udgangspunktet for din papegøjes trivsel, og det er meget vigtige indkøb, da papegøjen jo skal trives så godt som overhovedet muligt i sit nye hjem hos dig. En papegøje, der trives, er en glad papegøje, og det er en papegøje, du ikke vil få vanskeligheder med.

Legetøj til din papegøje

Din papegøje skal have et godt liv og sikres god trivsel, og det gøres den bedst muligt, når den også har noget at beskæftige sig med. Hvad den kan lide at lege med er op til den enkelte, og det er her, du må gå på jagt og se, hvad der er at byde på. Når papegøjen er glad, så ønsker den også at lege, mens den til andre tider mest holder af at sidde og slappe af og måske synge en lille sang. En papegøje kan både få legetøj, der udfordrer den, og også legetøj der afspiller en form for lyd. Der findes både grene, bolde og fugleklokker, som den kan boltre sig med, og du skal naturligvis være sikker på, at du selv kan holde ud at høre på de lyde, som legetøjet afgiver. For når papegøjen først går i gang med sit nye legetøj, så vil den ikke være til at stoppe. Der findes også andre former for farverigt legetøj, som papegøjen kan give sig i kast med, og når den er færdig med at lege, så er det på tide, at den kaster sig over den vand, du har købt til den, og den spiser af den mad, du giver den. For en papegøje, den har brug for vand at drikke og mad at spise, og din fornemste opgave er at sikre, at den bliver glad.