Når du køber en papegøje for første gang, så er der naturligvis ting og sager, du skal være opmærksom på. Det drejer sig naturligvis først og fremmest om din nye papegøjes trivsel, for den skal have det godt og være glad. Når din papegøje trives, så har den det godt, og det vil også smitte af på andre omkring den. Du mærker lynhurtigt, om den trives, for dens velbefindende afspejles i den måde, den opfører sig på, og i de lyde, den udsender.

En papegøje er en dejlig tilføjelse til dit hjem, og du skal naturligvis have tænkt dig godt om, inden du anskaffer den, for den kræver noget af dig. Du skal være hjemme hverdag for at se på den, og du skal hygge om den. Du skal tale med den, og den kan til alle tider også lide at blive kløet på hovedet. En papegøje skal også underholdes, og du skal derfor købe forskellige former for legetøj til den, som kan både udfordre den og skærpe den intellektuelt. Ja, det er ikke bare ligegyldigt, hvad du byder den, og en papegøje er klogere end de fleste.

En papegøje skal også både have mad og drikke, og det er vigtige betingelser for, at den kan have det godt og vokse. En lille papegøje skal blive stor, stærk og voksen, mens en større papegøje skal have vedligeholdt dens krop, så den kan blive gammel. Uanset udgangspunktet så er næring en vigtig del for alle papegøjer.

Når du anskaffer dig en papegøje, skal du være sikker på, at du også har tid nok til den. En papegøje skal ikke bare stå i et hjørne og passe sig selv, nej den skal både underholdes og have opmærksomhed. Når papegøjen er sur eller ikke får nok opmærksomhed, så vil du med det samme kunne mærke det. Når papegøjen er glad, så vil du kunne mærke det i hele huset, og det vil sprede den bedste stemning.

Når du skal ud at lede efter det bedst mulige legetøj til din papegøje, så er det værd at give det tid, så du rigtig kan finde ud af, hvad der er det bedste. Du behøver ikke købe det dyreste i starten, for på den måde koster det dig ikke så meget at anskaffe det og senere udskifte det.

Papegøjen bliver helt sikkert meget hurtigt vild med dig, og du kan lære den nogle ord, du særligt holder af. Det er også en god idé at give din nye papegøje et navn, som den let selv kan sige, og her er der et stort udvalg af navne, der vil være lettere end andre. Selvfølgelig skal du også kunne lide dens nye navn. Selvom du altid vil være papegøjens yndlings, så vil papegøjen også være glad for og interesseret i at lære både din familie og venner at kende, og den vil lynhurtigt kunne genkende andre personer, der regelmæssigt kommer i dit hjem. Måske er I endda en hel lille familie, der skal nyde godt af den nye papegøje, og det vil kun glæde den. For jo flere mennesker, der er, jo flere vil der være til at underholde den, og I skal ikke blive forskrækkede, hvis den pludselig begynder at gentage de ting, I går rundt og siger. På denne måde vil den nye papegøje også kunne sprede ekstra glæde i hjemmet.

En papegøje er et helt særligt dyr at anskaffe sig, og når den trives godt, vil det kunne bringe en helt anden glæde end de fleste andre dyr. For mens papegøjen passer sig selv noget af dagen, så vil den gerne snakke resten af dagen, og den ønsker blot at være en del af familien.