En papegøje er et rigtig spændende dyr. Der findes i alt mere end 300 arter, så vil man have en, er det naturligvis en spændende rejse at undersøge, hvilken type man kunne tænke sig. Papegøjerne er udbredt i alle dele af verden, undtagen Europa, så her må man købe en, hvis man godt kunne tænke sig en til hjemmet. Der findes både små arter, som er helt ned til 8-15 cm, mens man også kan få papegøjer fra Sydamerika, der bliver helt op til 100 cm lange. Der er derfor stor forskel på dem, og man skal naturligvis vælge den, man føler mest for. Man skal også huske at købe et bur, der passer til lige præcis den papegøje, man skal have. Så er der god mulighed for, at papegøjen kan trives.

Papegøjer er populære

I flere og flere danske hjem er papegøjer blevet meget populære. Gennem de seneste 20 år har der været en stigende interesse i at anskaffe sig en papegøje, og det er der naturligvis flere forskellige årsager til. For det første er denne fugletype meget farvestrålende, og det gør, at den er utrolig smuk at se på. Har man en papegøje i stuen, er det dejlig at se på den, og bare dens udseende kan vække stor glæde. For det andet synes rigtig mange mennesker, at det er helt fantastisk, at papegøjer kan snakke – og at man selv kan træne dem. Man kan få mange gå timer til at gå på den måde, og det kan være interessant for både børn og voksne.

Man skal også vide, at papegøjer er individualister, og det er noget, der kan mærkes, når man anskaffer sig en. Den har derfor sit helt eget liv, og den skal også have tid til sig selv. Det vil man hurtigt finde ud af.